Клуб IT Нинджа - бял колан (Основно ниво на владеене)

Клуб за начинаещи по проект ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕНВ клуба за придобиване на Основни дигитални компетенции: Клуб IT нинджа - "Бял колан" поставяме основите на IT компетенциите за учениците от 1 до 4 клас. 

Насърчаваме любознателността на децата с интересни игри, атрактивни герои, занимателни практически задачи, занимателни и полезни видеа, тестове и симпатични проекти, които са съобразени с възрастта им. Даваме възможност да изграждат и развиват своите IT умения, докато се занимават с интерактивна IT математика, или упражнения, даващи информация за основите на графичния дизайн за деца.

Децата придобиват базови дигитални компетентности, докато работят с интерактивна математика за 1 - 4 класЗа ръководителите на групата предлагаме ГОТОВ КОМПЛЕКСЕН ОБУЧИТЕЛЕН ПРОДУКТ за ПОЛЗВАНЕ ПО ПРОЕКТА, който включва:
Какво Ви предлагаме ние по този проект?
формат на файла PDF:
РАЗРАБОТЕНА УЧЕБНА ПРОГРАМА ЗА 70 УЧЕБНИ ЧАСА 

формат на файла MsWord : 

РАЗРАБОТЕНА УЧЕБНА ПРОГРАМА ЗА 70 УЧЕБНИ ЧАСАКакво Ви предлагаме ние по този проект? Обучение и наръчник за учителя;

Какво Ви предлагаме ние по този проект? Нашето уверение, че часовете ще са приятни и забавни, и децата ще ги очакват с нетърпение!

Какво Ви предлагаме ние по този проект? Децата придобиват своите базови дигитални компетентности, докато работят с интерактивна математика за 1 - 4 клас, като освен дигитални умения, придобиват и уменя за логическо и креативно мислене, и разрешават поставени задачи!

електронен продукт по ОУДНе е необходимо да се тревожите за създаване на документация по проекта: Ние ще Ви предложим готови, работещи решения!

Тук сме изброили уменията и знанията, с които ще се сдобият учениците по време на обучението си в клуб IT Нинджа ( бял колан):

  ·   Търсят информация онлайн, използвайки търсачката   

  ·  Запазват, изтеглят или съхраняват файлове или съдържание   

  ·  Могат да общуват, използвайки мобилен телефон, Voice Over IP (например Skype) електронна поща или чат    

  ·  Могат да споделят файлове и съдържание с помощта на прости инструменти 

  ·  Могат да използват цифрови технологии, за да взаимодействат с услуги (както правителства, банки, болници)   

  ·  Наясно са с наличието на социални мрежи и онлайн инструменти за сътрудничество 

  ·  Наясно са, че при използване на дигитални инструменти, се прилагат определени правила за комуникация (например при коментиране, споделяне на лична информация)  

  ·  Могат да създават просто цифрово съдържание (например текст, таблици, изображения, аудио файлове) в поне един формат, използвайки дигитални инструменти    

  ·  Могат да редактират съдържание, създадено от други  

  ·  Прилагат и променят прости функции и настройки на софтуер и приложения, които използват (например: промяна на настройките по подразбиране) 

  ·  Могат да предприемат основни стъпки за защита на устройствата (например използване на антивирусни програми и пароли) 

  ·  Наясно са, че удостоверенията (потребителско име и парола) биха могли да бъдат откраднати

  ·  Знаят, че не трябва да разкриват лична информация в онлайн пространството  

  ·  Знаят, че използването на цифрови технологии, може да се отрази на здравето ми. Взимат основни мерки за пестене на енергия 

  ·  Могат да намерят подкрепа и помощ при технически проблеми, възникнали или при използване на ново устройство, програма или приложение  

  ·  Знаят как се решават някои рутинни проблеми (например затваряне на програма,повторно стартиране на компютъра, повторно инсталиране/актуализация на програмата, проверка на интернет връзка) 

  ·  Знаят, че дигиталните инструменти биха могли да помогнат при решаването на проблеми. Също така са наясно, че те имат своите ограничения. 

  Вижте още:

 •  Указания за сформирането и за работата на клубовете по интереси
 • http://obrazovanieto.info/school-projects/it-matematika-v-klasПоследно модифициране: вторник, 24 март 2020, 17:37