Tel: 0897 948 215   |    02/437 38 85

Занимания по Интереси: Учебни материали за провеждане на часовете!

БЕЗПЛАТНО: Тематично разпределение, Видео ръководство, парола за учителя

1. Допълнителна информация и видео

2. Наръчник, Ръководство на учителя

Нашите предложения за интерактивни занимания по интереси/или по Проект ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ:

 

IT Математика /1-4 клас/

 

Интерактивен Графичен Дизайн /2 - 6 клас/

Визуално програмиране /2-12 клас/     

Учебни програми и Разпределения 

Училищен проект: Твоят час - Програмиране за деца

Уважаеми колеги,  Запознайте се с Обучителния Софтуер по Програмиране / Извънкласна дейност - по проект "Твоят час", които Ви препоръчваме. Вашето училище определя Ръководителя на групата, който ще води занятията.

Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Визуално Програмиране за Деца с Programiram.com (2-4 клас)


I. Програмиране за Деца 2-4 клас

За кого е подходящ Обучителният Софтуер по програмиране / Извънкласната дейност по проект "Твоят час"?

За Обучение на деца и юноши на възраст от 2-ри до 12-ти клас. Кликнете върху връзките, за да разгледате обученията за останалите възрастови групи:

 

   Вие сте тук:

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час
програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

Какво представлява софтуерът? / Извънкласната дейност?

Интерактивна и адаптираща се интелигентна система, през която деца и юноши се обучават да програмират. Системата предоставя готови курсове и обучения, които са адаптирани за съответната възраст. Включете ги в своя час, за да си гарантирате Интересни, Увлекателни иПълноценни занятия в часовете на проекта!

Кой провежда часовете?

Часовете ги провежда Ръководителят на група от Вашето учебно заведение. Всеки учител, с минимални познания по Програмиране, ще се справи успешно с воденето на часовете. Ние Ви предоставяме за ползване:
  • Софтуера, с огромното си многообразие от готови интерактивни и игрови курсове, обучителни пътеки, задачи и предизвикателства.
  • Обучение за Учители, когато е необходимо: Обучение на учителя, и Ръководство на Учителя.
  • Бихме могли да издадем и Луксозен поименен Сертификат за Повишаване на Квалификацията на педагогическия специалист, с присъждане на 1 (един) кредит, тъй като нашата институция е лицензирана към МОН съгласно Наредба 12/01.09.2016 г.

Защо Този Образователен Софтуер по програмиране / (Извънкласна дейност, която го използва) е подходящ за Вашите ученици? 

  • Децата 2-4 клас използват забавни Визуални блокчета, които задвижват и анимират героите. С тяхна помощ подреждат пъзели, събират съкровища, или се придвижват по по-сложни траектории.
  • Курсовете са интересни, интригуващи и по спонтанен начин увличат детето, като същевременно го научават на: Основни понятия в програмирането: Променливи. Цикли. Условни Конструкции. Функции с и без параметър. Масиви и Индекси. Преговор.
  • В тази Извънкласна дейност са включени 11 игри, които съдържат над 400! Предизвикателства и задачи!
  • Плавно децата преминават от програмиране чрез блокчета, към програмиране чрез писане на код. Целта е да повишат своето самочувствие и знания, и да подобрят своето логично и аналитично мислене.
  • Децата се мотивират от това, че печелят Рекорди, красиви Електронни баджове и Сертификати!
 

Колебаете се дали Предизвикателствата и упражненията на Programiram.com ще са подходящи за Вашите ученици?

Можете да се регистрирате в системата, за да преминете безплатно първата игра от програмиране за деца.


Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

  ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Визуално Програмиране за Деца с Programiram.com (2-4 клас)


Разгледайте допълнителна информация в тези видео клипчета в YouTube:

видео материал програмиране за деца с блокчета за визуално програмиране ВИДЕО 1: Визуално програмиране за 2-4 клас, Едно възможно решение видео материал програмиране за деца с блокчета за визуално програмиране ВИДЕО 2: Визуално програмиране за 2-4 клас, Едно възможно решение

 

Така изглежда системата отвътре

Децата получават електронни значки и сертификати, които са с чудесен дизайн. При завършване на курс получават електронна значка, а при завършване на обучителна пътека, получават Сертификат. В системата функционира Скоростен лост, Система за Рекорди, Система за Интелигентни подсказки, Панел на учителя, Възможност за Родителски контрол, и други изненади! Да не забравяме, че всичко е подкрепено от Изкуствения интелект, който дава възможност на системата да работи адаптивно, гладко и удовлетворително! Софтуерът е изключително иновативен както за страната ни, така и за Европа.  
Визуално програмиране, за клас 5-7, снимка на интерфейса - 2 1. Визуално програмиране, снимка на игра 2. Бутон "Напредък" - вижте Напредъка на детето по курс, обучителна пътека, седмици и др.статистика
3. Спечелени значки: Мотивационни инструменти на Системата 4. В игрите децата могат да избират: да подреждат блокчета, или да кликват върху кодовите комани

Каква е цената за ползване на услугата?

  • Предлагаме заплащане по един от следните начини: заплащане на абонамент - 12 лв.на потребител/месец, или заплащане на фиксирана такса от 1800 лв/група.
  • Ако във Вашето училище се сформират повече групи, моля свържете се с нас, за да Ви предложим по-добра цена.

Коя възраст е най-подходяща, от която дете да започне да се обучава по програмиране?

Ние считаме, че деца на възраст от 7 г. могат да започнат да се обучават във визуалния редактор. За да могат да работят по-пълноценни, е добре да умеят да четат. Затова сме предложили обучение за деца от 2 клас +. Разгледайте статиите по-долу за възрастта, от която децата започват обучение по програмиране по света:

   Децата да учат програмиране от 2-годишни, препоръчва експерт

   5-годишни деца ще се учат на програмиране в британските училища

   В Китай програмирането става „новият английски език“: Децата го започват от 3-годишни

 

Вижте и останалите ни предложения за Обучения по Програмиране за Деца и Юноши, възможни по проект "Твоят час"

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

 Ние предлагаме своето съдействие и ако желаете да кандидатствате като Иновативно училище. Моля свържете се с нас, за да уточним с какво можем да Ви бъдем полезни. 

  С уважение, Екипът на ЦПО към "Матев-строй" ЕООД 0897 948 215