Tel: 0897 948 215   |    02/437 38 85

                            

Безплатни обучения с 1, 2 или 3 кредита за Учители. 

Изнесени, или в училище

Регистрирайте се, изберете тема

От каква възраст да кодират децата?

Както изучаването на чужд език, така и програмирането, се възприемат по-лесно в ранните години от живота. Още в детската градина децата се учат да четат и пишат, да се изразяват, да преразказват, а в някои училища вече ги учат и да програмират.  Едно четиригодишно дете може да знае много повече за компютрите от някой възрастен. Това е така, защото детският мозък усвоява бързо и лесно.

Не е нужно децата ни да прекарват часове над учебни материали, за да изучават спецификата на програмирането. Вместо това, те могат да използват игри и приложения, които им помогат в разбирането и научаването на основите на компютърното програмиране, или да придобият по-задълбочени познания в областта.

Уменията на децата ни да пишат, или най-малкото да разбират програмeн код, придобити в ранна детска възраст, ще им са от голяма полза в училище, и ще им дадат преимущество пред техните връстници и съученици. Развитото им логично и аналитично мислене, знанието за това как да обработят и предадат данни, са само една малка част от възможностите, които им предоставя включването в курс по програмиране за децаТези умения по-късно ще помогнат на децата да бъдат иновативни, които е необходимост за всяка професия.

Знаете ли, че в някои държави децата започват да се обучават да кодират още преди да започнат да се обучават да четат.

Считаме, че стартирането на обучение по въведение в програмирането, чрез използване на игровия подход и визуални блокчета за кодиране, са подходящи за деца на възраст от 1-ви клас. Обученията са игрови, интересни и занимателни, и обучават децата на основи на визуалното кодиране по увлекателен и смислен начин.

Вие като техен родител, учител или директор, можете да се регистрирате в системата, и да се уверите как игровите обучения провокират и задържат интереса на учениците. 

Подходящи са за включване в учебната програма на малчуганите, както и на по-големите ученици, под формата на Факултативна или Разширена подготовка, като кръжочна дейност, лятна школа по кодиране. Или като самостоятелно обучение от дома! В системата са вградени интелигентни подсказки, помощ ако се затрудните. И най-интересното е, че системата е адаптивна: Адаптира се към нивото на познания и умения на всяко дете! По този начин се спестяват раздразнението и губенето на време!

code3.jpg

Програмирането променя Света

Уважаеми Директори, Учители, Колеги, Родители, 

днешният забързан дигитален свят поставя децата ни в една много конкурентна среда. За да се реализират успешно на пазара на труда, те ще трябва да се борят със софтуери с вграден изкуствен интелект, високо-технологични инструменти и машинки, които - да си признаем, стават все по-усложнени.

Ние, екипът на Obrazovanieto.info считаме, че въвеждането на обучения по Основи на визуалното програмиране в образователната сфера, е подходящо за децата на възраст от 1-ви клас. Знаете ли, че в Япония децата започват да се обучават на визуално програмиране дори преди да са започнали да се учат да четат? И това не е толкова невероятно, защото децата по природа са интелигентни, любознателни и с комбинативен ум. Ако им се предложи интерактивно  и интуитивно обучение, което да подхранва тяхната естествена любознателност знаем, че ще постигнат чудеса.

Предлагаме Ви да включите часове по основи на Програмирането в училище, или като занимания у дома. Позволете на своите деца да се усъвършенстват в IT света не просто като ползватели на игри и апликации, а и като потенциални създатели на интелигентен софтуер.

Ще сме щастливи да работим заедно!
С Уважение, Екипът на Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

тел. 0897 948 215