Tel: 0897 948 215   |    02/437 38 85

Програмиране в училище

Уважаеми колеги, на тази страница ще намерите примерни учебни програми, за въвеждане на предмета Основи на Програмирането с Programiram.com в часовете по ЗИП, СИП, извънкласна или като кръжочна дейност, или като Лятна Школа по програмиране към читалища или други учебни институции

Подходящ за целта е проектът за внедряване на иновации в образователната сферна на Министерството на Образованието и Науката: Иновативно Училище.

Ако се интересувате да запишете своето дете у дома, също може да разгледате предложението ни.

Примерни Учебни програми по класове: 1-ви  до 7-ми клас

Read More

Както изучаването на чужд език, така и програмирането, се възприемат по-лесно в ранните години от живота. Още в детската градина децата се учат да четат и пишат, да се изразяват, да преразказват, а в някои училища вече ги учат и да програмират.  Едно четиригодишно дете може да знае много повече за компютрите от някой възрастен – това е така, защото детският мозък усвоява бързо и лесно.

Read More
image.jpg

Светът се променя

Уважаеми Директори, Учители, Колеги, Родители, 

днешният забързан дигитален свят поставя децата ни в една много конкурентна среда. За да се реализират успешно на пазара на труда, те ще трябва да се борят със софтуери с вграден изкуствен интелект, високо-технологични инструменти и машинки, които - да си признаем, стават все по-усложнени.

Ние, екипът на Obrazovanieto.info считаме, че въвеждането на обучения по Основи на визуалното програмиране в образователната сфера, е подходящо за децата на възраст от 1-ви клас. Знаете ли, че в Япония децата започват да се обучават на визуално програмиране дори преди да са започнали да се учат да четат? И това не е толкова невероятно, защото децата по природа са интелигентни, любознателни и с комбинативен ум. Ако им се предложи интерактивно  и интуитивно обучение, което да подхранва тяхната естествена любознателност знаем, че ще постигнат чудеса.

Предлагаме Ви да включите часове по основи на Програмирането в училище, или като занимания у дома. Позволете на своите деца да се усувършенстват в IT света не просто като ползватели на игри и апликации, а и като потенциални създатели на интелигентен софтуер.

Ще сме щастливи да работим заедно!
С Уважение, Екипът на Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

тел. 0897 948 215