Tel: 0897 948 215   |    02/437 38 85

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ в училище: Платформа+обучение на учители+ материали за учениците

БЕЗПЛАТНО: инсталираме одобрена от МОН платформа, осигуряваме обучение и техническа подкрепа. 

1. Допълнителна информация и видео

2. Разгледайте безплатно ДЕМО САЙТ с парола

https://obrazovanieto.info/images/sampledata/asimages/main_menu/oud-logo.png

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ по "Образование за Утрешния Ден": ГОТОВИ видео уроци и Материали. 

1. Вижте Допълнителна информация по темата

2. Разгледайте сайта с 10 БЕЗПЛАТНИ 10 видео урока, тестове, виртуална класна стая, и още. Осигуряваме всичко необходимо. Влезте с паролата да разгледате Безплатно

Дистанционно обучение в Училище: Предлагаме комплексно решение

Уважаеми директори и колеги учители,

във връзка с необходимостта от много бърза реорганизация на формата на училищно обучение, ви предлагаме нашето много бързо и експедитивно съдействие за: внедряване във вашето училище на професионална, изключително лесна и удобна за работа платформа за онлайн обучение Moodle. Платформа е одобрена от МОН. Moodle е платформа номер 1 в света за провеждане на дистанционни обучения!

Предлагаме безплатни услуги, и услуги срещу заплащане. Моля вижте по-надолу.

Платформата е изключително популярна и професионална. Предлага всички условия за успешен и удобен процес на обучение, проверка на знанията, оценяване, комуникация и отчитане на активността на участниците! 

   Ще обясним с текст и ВИДЕО изключителните предимства на  и удобствата, които предлага за учители, ученици и директори.

КЛИКНЕТЕ, за да се УВЕЛИЧИ ⇓ 

    Считаме, че предлаганите от други доставчици варианти биха могли до някаква степен да свършат работа. За жалост, тяхната основна функция НЕ Е платформа за дистанционни обучения. В основата си предлагат услуги за корпорации (провеждане на онлайн събрания или обмяна на делови писма в група), или е-дневници. Авторите им, разбира се, полагат усилия да напаснат продукта за целите на обучението. И все пак, нашето професионално мнение е, че дори да се научите да ги ползвате, тези платформи ЩЕ представляват затруднения както за вас, така и за вашите възпитаници. (Отделно е, че когато са масово използвани, могат да се претоварят от потребители и така да се проявят проблеми при ползването им).

   На тази страница ще посочим нашите професионални съображения защо ви препоръчваме да изберете специализирана платформа за дистанционно обучение Moodle (Одобрена за ползване от МОН), пред други, пригаждани за целта варианти.   

Вижте безплатно как изглежда отвътре платформа Moodle за изцяло дистанционно обучение. Разгледайте и пробвайте безплатно уроците със следните потребителски имена и пароли. И двете платформи са на идентичен принцип. Съдържат материали, видео уроци, тестове и виртуална класна стая!

  Потребителско име: Demo    Парола: Den-1234  

10 bezplatni урока за дистационното училище

1. Платформа за дистанционно обучение по ОУД: https://obrazovanieto.info/den/

 2. Платформа за дистанционно училище: https://obrazovanieto.info/edu/

  Нека не коментираме изобщо като вариант на обучителна платформа: използването на социалните медии като Viber, Facebook, Skype. По своя характер те са именно това: Мрежи за комуникация и контакти. Не са платформи за обучение. Те изискват и издават лична информация. Също така са основно задвижвани чрез продуктово позициониране (реклами), които са недопустими в учебния процес. В последното писмо на МОН ясно и категорично се указва, че те могат да бъдат използвани за комуникция между участниците, но не и за основна база при провеждане на обученията. Моля изтеглете файла с писмото на Министерството на Образованието.

Предимствата на Платформа Номер 1 за онлайн обучение :

 Нашето професионално мнение е (предлагаме дистанционни обучения от около 10 години, и при нас са преминали обучение огромен брой хора) - че преминаването към платформата Moodle ще е невероятно облекчение за всички участници в образователния процес!

 директорите, които носят отговорност да следят активността на участниците - могат от едно единствено място да проверят какво се случва;

 учителите - ще работят със система, която е изцяло на български език. Платформата е изключително лесна за работа. Ще използвате една единна и унифицирана обучителна система. Особено за тези колеги, които до момента са използвали Фейсбук или Вайбър - промяната е стряскащо добра! Ще имате възможност за систематично подреждане на материалите и лесна проверка на знанията и активността на учениците. Автоматично отчитане на вашата и на учениците дейност! С едно кликване на мишката ще можете да проверите кой е прикачил домашното задание и кой е решил теста? Система за бързо оценяване на домашните работи или проекти! Разполагате и със система за асинхронна И синхронна комуникация: чат, форум, виртуална класна стая, коментарна секция.

Смятаме, че добрата подреденост и визуализация на подадените учебни материали - ще ви помогнат до голяма степен да не допуснете грешката да подавате твърде много задачи към учениците. 

Когато ползвате професионалната платформа за дистанционно обучение: не се налага да се занимавате с несвойствени за преподавателите занимания! Основните ви ангажименти ще са преподаване, проверка на домашни задания и комуникация. Системата ще събере на 1 място за вас всички тестове  и задания! Ще можете да ги преглеждате и оценявате бързо с 1 кликване на мишката! Няма да си препълвате компютъра с файлове и снимки!

 родителите на най-малките ученици, които в много от случаите са неотлъчно до децата си. Те оказват техническа, морална, емоционална и логистична подкрепа: също ще бъдат облекчени от олекотената работа, която им предстои. 

 И ... най-важните: Това са нашите деца. Аз, в качеството си на родител на двама ученика, виждам от първо лице разликата в удобствата при ползване на Moodle. И голямото неудобство при ползване на Microsoft Teams. Макар платформата да е широко рекламирана, тя е всъщност компромисно решение за провеждане на учебен процес! Учениците получават по 30-35 имейла на ден от своите преподаватели, или съученици! И-мейлите се затрупват един след друг, и става невъзможно да се проследи кое домашно в какъв срок трябва да се предаде! Не знам дали имате пряко наблюдение при работата с тази платформа, но аз изпадам в лек шок всеки път, когато единият ми ученик има домашни занятия. Платформата на корпорацията Майкрософт е предназначена за провеждане на фирмени онлайн събрания, и обмяна на делова кореспонденция. Тя изпълнява тази задача безупречно. Но пригаждането й за учебен процес, към този момент, създава повече неудобства, отколкото да предоставя решение, което да улеснява училищната работа. 

Систематизирани материали по предмети, по класове, и по извънкласни занимания. Организацията може да бъде по класове, по учебни години, или по преподаватели. Нашето предложение е класическа организация по класове / предмети / учебни години.

НЕ е необходимо да се изпращат към и между участниците големи количества имейли, които да затрудняват всички! Това е огромно предимство! Когато публикувате едно съобщение, или прикачите един файл: всички участници го виждат и реагират.

Автоматизирана система за оценяване чрез тестове, и практически задачи. Електронен дневник съхранява всички оценки и ви дава обратна връзка за успеваемостта.

Възможност за работа във виртуална класна стая! Провеждайте писмените / устните си комуникации на едно място. Това ще ви улесни максимално, и няма да се налага да общувате с различните ученици, през различни канали. Ще си улесните работата, и ще я документирате лесно.

Възможностите за виртуална стая са:

§ писмена - без да се разговаря. Информацията може да остане завинаги съхранена, или вие да решавате на какъв интервал от време да я триете. Без значение кое решите - в документацията в сайта ще остане писмена следа за вашата дейност. Просто, написаното няма да се натрупва във времето, и да увеличава неимоверно обема си. 

§ конферентен разговор - може да се разговаря, като се ползва или да не се ползва микрофон и камера. Паралелно могат да се провеждат и писмени разговори (за който участник няма микрофон в момента).

Можете да ползвате избрана от вас виртуална класна стая, или да ползвате наше работещо решение.

Изберете онази виртуална класна стая, която според вас е най-подходяща за ващите ученици. Тук няма вярно и грешно решение! Времето в което сте били на разположение за консултации и напътствия на учениците: Ще се документира тук. Не е необходимо допълнително усилие от ваша страна, всичко става автоматизирано! А учениците винаги ще могат да се върнат назад и да си припомнят!

(  И .. няма вече "ама аз не чух и не разбрах" ;-)  !  )

 

С Какво можем ние да съдействаме на Вашето училище?

Безплатно:

1. Можем да инсталираме платформата Moodle на вашия училищен сайт, или в нашия облак. По този начин вашите колеги и ученици няма да се оплакват от неработещи приложения в други платформи (Когато в нечия платформа започват да се включват твърде много хора, тя започва да показва проблеми). Но когато това са учениците от само от вашето училище, няма да изпитвате подобни технически затруднения.

2. Предлагаме да оформим външния вид на вашата платформа по категории и подкатегории:

Класове / предмети / учебна година.

3. Можем да въведем всички ученици и учители, като направим служебни и-мейли на учениците. Така дори и най-малките, които нямат лични имейли, ще могат да влизат в платформата, без да зависят от своите родители!

4. Можем да оформим визията на платформата и на ученическите курсове, като добавим логото на вашето училище, цветовата гама - или ако имате друго предпочитание.

5. Предлагаме безплатно обучение на педагогическите и непедагогическите специалисти, което да ги тренира как се работи с платформата. Как се въвеждат учебни материали, задачи, тестове. Как се проверява активността на участниците. Всичко това се случва доста лесно, на български език. И част от задачите могат да бъде възложена и на непедагогическия персонал, или според преценката на директора.

6. Тъй като знаем, че всички преподаватели са прекомерно заети: Можем да съдействаме с техническото въвеждане на информацията в сайта. Операцията, която отнема най-много време, е въвеждането на тестовете за автоматично оценяване. Ако ни ги изпратите във формат MsWord, ще ги обработим за вас много бързо.

7. Можем да ви предложим разработено учебно съдържание - което следва ДОИ на МОН (видео уроци, тестове, практически задания и отговорите към тях) по дисциплините Информационни технологии, и професионалните направления към професионалните гимназии като: оперативен счетоводител, банково дело, организатор интернет приложения, икономист-мениджър, бизнес-администрация и други). 

 8. Можем да предложим техническо съдействие по запълване на електронните курсове на учениците с учебно "базово" съдържание. Като учителите ще могат да добавят или да изключват предварително качените вече материали.

9. Ползване на виртуална класна стая.

10. Оказваме техническа поддръжка на сайта, като следим за натовареността на трафика и обема качени материали.

10. Ако прецените, че можем да сме ви полезни с нещо друго - моля, споделете с нас!

 

Нашата такса за услугата по внедряванена системата във вашето училище е: За месеците, в които платформата се използва активно

6 лв/на ученик/на месец - до 200 ученици

5 лв/на ученик/на месец -  от 201 - 500 ученици

4.50 лв/ученик/на месец - над 501 ученици

Цените са с включено ДДС.

 

Искрено ще се радваме да работим заедно! Вярваме, че можем да улесним максимално работата както на вас, педагогическите специалисти, така и на вашите ученици и на техните родители. Вярно, че в момента на никой не му е особено лесно, но пък - нека гледаме позитивно напред. Защото всяко зло е за добро!

Моля свържете се с нас на координати:

02/437 3885 - стационарен телефон. (линията се обслужва от 6 специалиста по дистанционно обучение, с 6 различни телефонни апарати - така че звънете смело на стационарния телефон! )

0897 948 215 - г-жа Светла Матева

0897 948 216 - г-н Милен Матев, управител


С уважение и пожелание за здраве и успехи,

Екипът на Нетселс.БГ ООД и Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

 

Можете да погледнете също: