Tel: 0897 948 215   |    02/437 38 85

Aз уча IT Математика

posted by: Obrazovanieto.info

Уважаеми колеги,

като част от нашата инициатива за внедряване на иновации в училище, е проектът:

Създаване на електронно адаптивно обучително съдържание, което да е подходящо за използване в часовете по Математика - за класове от Първи до шести.

"Уча математика, докато кодирам!"

Бихте могли да включите тази инициатива като част от проекта на МОН - "Иновативно училище". Включването е подходящо за учители и училища, които:

- желаят да разработят свой авторски обучителен курс, който в последствие ще е достъпен за безплатно ползване и от останалите училища

- имат творческа нагласа, и биха искали да придобият престижност и уважение в резултат на изпълнението на проекта.

На тази страница разгледайте 6 примерни упражнения:

Вижте примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Събиране до 10

 

Вижте примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Умножение 

 

 

Примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Логически задачи за 1-ви клас

 

 

 

Вижте примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Изваждане за 1-ви клас

 

Вижте примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Деление на числа

 

 

Вижте примерно упражнение от Интерактивна математическа игра: Събиране до 20

 

 

За да включите и своето училище по проекта Иновативно Училище към МОН, или по друг проект, който позволява внедряване на иновации в учебния процес - в часове по СИП, ЗИП, кръжочна дейност, или в лятни школи/занимални. 

Или ако просто желаете да включите използването на интерактивно обучително съдържание в часовете на Вашите ученици - ще се радваме да се свържете с нас:

0897 948 215 - г-жа Светла Матева

Уважаеми колеги,  Запознайте се с Обучителния Софтуер по Програмиране / Извънкласна дейност - по проект "Твоят час", които Ви препоръчваме. Вашето училище определя Ръководителя на групата, който ще води занятията.

Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Визуално Програмиране за Деца с Programiram.com (2-4 клас)


I. Програмиране за Деца 2-4 клас

За кого е подходящ Обучителният Софтуер по програмиране / Извънкласната дейност по проект "Твоят час"?

За Обучение на деца и юноши на възраст от 2-ри до 12-ти клас. Кликнете върху връзките, за да разгледате обученията за останалите възрастови групи:

 

   Вие сте тук:

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час
програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

Какво представлява софтуерът? / Извънкласната дейност?

Интерактивна и адаптираща се интелигентна система, през която деца и юноши се обучават да програмират. Системата предоставя готови курсове и обучения, които са адаптирани за съответната възраст. Включете ги в своя час, за да си гарантирате Интересни, Увлекателни иПълноценни занятия в часовете на проекта!

Кой провежда часовете?

Часовете ги провежда Ръководителят на група от Вашето учебно заведение. Всеки учител, с минимални познания по Програмиране, ще се справи успешно с воденето на часовете. Ние Ви предоставяме за ползване:
 • Софтуера, с огромното си многообразие от готови интерактивни и игрови курсове, обучителни пътеки, задачи и предизвикателства.
 • Обучение за Учители, когато е необходимо: Обучение на учителя, и Ръководство на Учителя.
 • Бихме могли да издадем и Луксозен поименен Сертификат за Повишаване на Квалификацията на педагогическия специалист, с присъждане на 1 (един) кредит, тъй като нашата институция е лицензирана към МОН съгласно Наредба 12/01.09.2016 г.

Защо Този Образователен Софтуер по програмиране / (Извънкласна дейност, която го използва) е подходящ за Вашите ученици? 

 • Децата 2-4 клас използват забавни Визуални блокчета, които задвижват и анимират героите. С тяхна помощ подреждат пъзели, събират съкровища, или се придвижват по по-сложни траектории.
 • Курсовете са интересни, интригуващи и по спонтанен начин увличат детето, като същевременно го научават на: Основни понятия в програмирането: Променливи. Цикли. Условни Конструкции. Функции с и без параметър. Масиви и Индекси. Преговор.
 • В тази Извънкласна дейност са включени 11 игри, които съдържат над 400! Предизвикателства и задачи!
 • Плавно децата преминават от програмиране чрез блокчета, към програмиране чрез писане на код. Целта е да повишат своето самочувствие и знания, и да подобрят своето логично и аналитично мислене.
 • Децата се мотивират от това, че печелят Рекорди, красиви Електронни баджове и Сертификати!
 

Колебаете се дали Предизвикателствата и упражненията на Programiram.com ще са подходящи за Вашите ученици?

Можете да се регистрирате в системата, за да преминете безплатно първата игра от програмиране за деца.


Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

  ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Визуално Програмиране за Деца с Programiram.com (2-4 клас)


Разгледайте допълнителна информация в тези видео клипчета в YouTube:

видео материал програмиране за деца с блокчета за визуално програмиране ВИДЕО 1: Визуално програмиране за 2-4 клас, Едно възможно решение видео материал програмиране за деца с блокчета за визуално програмиране ВИДЕО 2: Визуално програмиране за 2-4 клас, Едно възможно решение

 

Така изглежда системата отвътре

Децата получават електронни значки и сертификати, които са с чудесен дизайн. При завършване на курс получават електронна значка, а при завършване на обучителна пътека, получават Сертификат. В системата функционира Скоростен лост, Система за Рекорди, Система за Интелигентни подсказки, Панел на учителя, Възможност за Родителски контрол, и други изненади! Да не забравяме, че всичко е подкрепено от Изкуствения интелект, който дава възможност на системата да работи адаптивно, гладко и удовлетворително! Софтуерът е изключително иновативен както за страната ни, така и за Европа.  
Визуално програмиране, за клас 5-7, снимка на интерфейса - 2 1. Визуално програмиране, снимка на игра 2. Бутон "Напредък" - вижте Напредъка на детето по курс, обучителна пътека, седмици и др.статистика
3. Спечелени значки: Мотивационни инструменти на Системата 4. В игрите децата могат да избират: да подреждат блокчета, или да кликват върху кодовите комани

Каква е цената за ползване на услугата?

 • Предлагаме заплащане по един от следните начини: заплащане на абонамент - 12 лв.на потребител/месец, или заплащане на фиксирана такса от 1800 лв/група.
 • Ако във Вашето училище се сформират повече групи, моля свържете се с нас, за да Ви предложим по-добра цена.

Коя възраст е най-подходяща, от която дете да започне да се обучава по програмиране?

Ние считаме, че деца на възраст от 7 г. могат да започнат да се обучават във визуалния редактор. За да могат да работят по-пълноценни, е добре да умеят да четат. Затова сме предложили обучение за деца от 2 клас +. Разгледайте статиите по-долу за възрастта, от която децата започват обучение по програмиране по света:

   Децата да учат програмиране от 2-годишни, препоръчва експерт

   5-годишни деца ще се учат на програмиране в британските училища

   В Китай програмирането става „новият английски език“: Децата го започват от 3-годишни

 

Вижте и останалите ни предложения за Обучения по Програмиране за Деца и Юноши, възможни по проект "Твоят час"

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

 Ние предлагаме своето съдействие и ако желаете да кандидатствате като Иновативно училище. Моля свържете се с нас, за да уточним с какво можем да Ви бъдем полезни. 

  С уважение, Екипът на ЦПО към "Матев-строй" ЕООД 0897 948 215

Уважаеми Колеги,

Посочете - дали се интересувате конкретно от някое от Предстоящите ни обучения за учители, или имате запитване за цена за индивидуално/групово обучение, присъствено/дистанционно/изнесено, друга тема или друго населено място, или друг въпрос.

Ако е групово обучение, ще се радваме да посочите броя на участниците.

Ако имате възможност, оставете ни и свой номер за връзка - и по кое време е удобно да Ви потърсим: 

Изпратете ни Запитване за обучение с Квалификационен кредит!
Ако Ви е необходима оферта, или допълнителна информация, за обучение с квалификационен кредит, или се интересувате от някоя друга наша услуга: Моля свържете се с нас. Предлагаме групови / индивидуални обучения. Предлагаме дистанционни / присъствени / изнесени обучения с придобиване на квалификационен кредит.

От тази страница можете да ни изпратите запитване, свързано с предлаганите от Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД обучения с квалификационни кредити за учители и педагогически специалисти.

 Вижте още:                                                                                                                

 

1

Ние сме лицензирани към МОН, и предлагаме разнообразни обучителни програми за учители. Обученията по тези програми завършват с издаване на Сертификат с присъждане на 1 квалификационен кредит
 

2

Предлагаме 28 одобрени обучителни програми за квалификация на учителите, които са подходящи за различните групи педагогически специалисти.
 

3

Кликнете върху връзката Информационен регистър към МОН на одобрените програми за повишаване квалификацията, за да ни намерите в Списъка на Одобрените обучителни организации: Достатъчно е да запишете в полето "Наименование на организацията: " думата Матев
 

4

Разгледайте семинарите Предстоящите семинари за учители, които ще се проведат в наша зала. В допълнение, провеждаме и обучения по заявка на Училища.  

 

С Уважение,

екипът на Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

0897 948 215 - Светла Матева 

02/437 38 85 

 

Цени

posted by: Obrazovanieto.info

Нашите цени са гъвкави и разумни. Предлагаме индивидуални и групови оферти за обучения на педагогическите специалисти. Работим с динамични, харизматични и ерудирани лектори, които поглъщат вниманието и увличат слушателя. 

Обучение за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, съгласно Наредба 12/01.09.2016 и Закона за предучилищното и училищното образование 

Одобрено със заповед № РД09-473 / 22.01.2017 на Министъра на образованието и науката

 

 1 квалификационен кредит

Луксозен Сертификат

Присъствена или Дистанционна форма

Продължителност: 16 учебни часа

  Цена: Индивидуално включване за 1 човек - 69 лв., за повече хора - Изпратете ни запитване (отговаряме светкавично)

Място на провеждане на обучението:

 

Програмата е насочена към:

 • Учители - предучилищно образование;
 • Учители - целодневна организация;
 • Учители – начален етап;
 • Учители – прогимназиален етап;
 • Учители – гимназиален етап;
 • Ръководител направление ИКТ;
 • Ресурсни учители;
 • Директори;
 • Заместник-директори;
 • Педагогически съветници, психолози;
 • Корепетитори, хореографи, треньори

 

За курса:

Програмата на обучението цели да запознае педагогическия специалист с някои иновативни методи за представяне на учебния материал. Цели да представи най-съвременните методи на преподаване; Да спомогне за повишаване на заинтересоваността у учениците, и по този начин - за намаляване на стреса на работно място.

Ще обсъдите с колеги иновативни образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, приложими за образователното направление, учебния предмет или модул от професионална подготовка, по които преподавате.

Ще научите вариантите за съвременни информационни и комуникационни технологии, и механизмите за интегрирането и приложението им в образователния процес.

 

Методи на обучение:

 • лекционен курс;
 • онлайн подготовка – 8 часа работа с материали по темата, форум с въпроси и отговори, установяване на проблеми в практиката и предложения с алтернативни решения;
 • презентация;
 • дискусии;

 

Компетентности, които ще бъдат придобити:

 • Педагогичекса
 • Организационна
 • Комуникативна

 

Вижте също:

 

1

Топ търсена обучителна програма, 1 квалификационен кредит:  Справяне със стреса, раздразнението и агресията в училище 

2 

Обучение на тема: Интересни, нови обучителни практики в начален етап на обучение 

3 

 Обучение на тема: Дисциплина чрез сътрудничество - обучение да педагогическите специалисти (1 педагогически кредит)

4 

 Някои дестинации и хотели, където сме провеждали изнесени обучения

 

За контакт с нас: Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

0897 948 215

02/ 437 38 85